Information om våra köttlådor

Ett ungnöt kan ge runt 200 kg styckade detaljer och färs. Försäljning av enstaka detaljer är inte möjligt utan kunderna får rättvist fördelat vad som naturligt ges av ett djur i köttlådor på ca 15 alternativt 30 kg. Av denna vikt utgörs drygt 50% av färs och resten styckade detaljer som t ex entrecôte, ryggbiff och innanlår. Allt kött levereras finstyckat (respektive malet), benfritt och vacuum-förpackat.

Vid beställning sätter man upp sig på väntelistan och förbinder sig därmed till köp. När tillräckligt många kunder samlats ihop och djuret är slaktmoget kör vi det till Bjursunds slakteri i Valdemarsvik. Där slaktas djuret i lugn miljö och köttet hängmöras en tid, varefter det styckas/mals och köttet vacuum-förpackas. Därefter hämtar vi köttet och transporterar det till vår kyl, där köttet omgående överlämnas till kund. Detaljerna blir bara bättre av att hållas vid kylskåpstemperatur en tid för fortsatt mörning (information om hur länge ges vid leverans), medan färsen skall frysas så snart som möjligt. Köttet hämtas av kund hos oss, om inte annat är överenskommet, mot kontant betalning.

Pris: 195 kr/kg.

Tips: Vi har ett rabattsystem som går ut på att man får 5% rabatt om man värvar ytterligare kund.

Rabatt ges både på den egna köttlådan samt på de köttlådor som värvas.

 

   Beställ köttlåda

 

 För mer information om svenskt nötkött (detaljer mm):

www.svensktkott.se/om-kott/styckdetaljer/not/

Press-meddelande från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) angående vacuum-förpackat kött:

http://www.slu.se/sveriges_lantbruksuniversitet__slu/pressrelease/view/skenet-bedrar-i-koettdisken-623917